Mikrolæring
Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.
Hva er mikrolæring?
Mikrolæring er en effektiv læringsmetode som bruker små biter av informasjon og just-in-time multimedieinnhold for å lære ferdigheter, kunnskap og atferd. Denne metoden tar sikte på å gi deltakerne den nødvendige informasjonen til nøyaktig rett tid.
I et nøtteskall refererer mikrolæring til e-læringskurs som gjerne varer mellom 3-5 minuter. Mikrolæring er ideell for å trene ansatte i nye ferdigheter eller oppdatere eksisterende kunnskap, ettersom det ikke tar lang tid å få gjennomført kursene. Innhold kan ha mange former, men begrunnelsen bak denne metoden er at deltakerne vil kunne få tilgang til informasjon på en rekke måter og på kort tid, gjerne også rett før en skal utføre oppgaver.
Noen eksempler på hvordan du kan utvikle mikrolæringskurs:
- Videoer
Videoer er den mest populære formen for innhold som brukes i mikrolæring. Bruk av video er perfekt for å demonstrere nye ferdigheter eller forklare enkle prosesser.
aa - Interaktive oppgaver
Interaktive oppgaver hjelper deltakere med å vurdere hva de har lært og fokusere på innholdet som vil være mest nyttig. Interaktive oppgaver, som sveiping, og matching kan være nyttig i mikrolæringskurs fordi det gir umiddelbar tilbakemelding til deltakerne på hva de fikk riktig og hva de må jobbe mer med.
aa - Podkaster
Podkaster er en av de mest populære formene for denne undervisningsmetoden, og det er lett å se hvorfor. Folk kan lytte på vei til jobb, ved lunsjtid, under en lang spasertur – i utgangspunktet når og hvor de vil!
aa - Bilder
Bilder er en fin måte å formidle enkle ideer og konsepter på. De er ikke like interaktive som videoer, men de kan likevel hjelpe folk med å huske viktig informasjon presentert på kort tid.
aa - Tekst
Tekst er en velkjent form for mikrolæring. Vi kan enkelt og allmennfattelig skrive ut det du vil si. Kombinerer du tekst med bilder eller videoer skaper du også variasjon i kurset, som kan bidra til økt engasjement.
aa - Spill
Avhengig av læringsmålene deres, kan spill brukes for å trene på kritisk tenkning eller problemløsning. Spill kan også benyttes til å trene på ferdigheter knyttet til fysisk arbeidet da det gir en form for praktisk erfaring. Det er også mulig å kunne kombinere spillelementer som poeng med annet innhold, som interaktive oppgaver, for å skape engasjement på lik linje med spill. Dette kalles gjerne for gamification.
Oppsummering
Mikrolæring er en effektiv læringsmetode som bruker små biter av informasjon og just-in-time multimedieinnhold. Kurs bygd på denne metoden er tenkt til å vare mellom 3-5 minutter, og benyttes til å for å lære ferdigheter, kunnskap og atferd. En stor fordel med mikrolæringskurs er de lettere kan flettes inn sammen med arbeidsoppgavene sine da de ikke krever mye tid til å gjennomføres. Dermed er det mulig for deltakerne å ta det når de har tid og mest motivert.
Her i Cimple bygger vi alle våre kurs etter mikrolæringsmetoden. Ofte består våre produksjoner av korte videoer kombinert med interaktive elementer og oppgaver.
Ønsker du å vite mer om mikrolæring eller tenker på å komme i gang med e-læring? Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.
Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654
Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887
Kontakt oss
Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.
Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654
Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887
Relaterte artikkler
Video og mikrolæring
Tidligere har vi skrevet om både mikrolæring og videobasert læring, og sett på styrkene med begge metodene. Kort oppsummert er mikrolæring læring som foregår med små doser av innhold om gangen, mens videobasert læring er læring med bruk av videoer. I dette innlegget skal vi se på hvordan disse metodene kan kombineres.
Les merForstå sosial læring
Sosial læring er en form for uformell og kollektiv læring. Det er en kombinasjon av læring gjennom å observere noen utføre en oppgave, gjenta den og huske gjøremåten. Vi lærer av hverandre hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at vi kan avgrense måter å lære på gjennom nye teorier og praksiser.
Les merGamifisert mikrolæring
Som vi skrev om tidligere så er mikrolæring korte og fokuserte kurs som passer godt inn i hektisk arbidsdag. Kombiner dette med en dose gamification, og du har en vinnende treningsløsning i hendene! Samtidig, hvis det var nok å kombinere gamification med mikrolæring, så ville vi alle gjort det hver gang, ville vi ikke?
Les merBlended learning
I flere tiår har bedrifter stolt på den klassiske klasseromsbaserte kursingen med en instruktør for opplæring av sine ansatte. Selv om denne metoden kan være svært effektiv, står organisasjoner overfor visse problemer.
Les merExtended reality
Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).
Les merVi feirer 3-års jubileum med CoachTeam og Lederskolen!
Siden 2018 har vi i Cimple og CoachTeam samarbeidet om Lederskolen ment for nye og erfarne ledere!
Les merCimple er blant de 50 raskest voksende tech selskapene i Norge!
Og det raskest voksende ed-tech selskapet i Norge🎊
Les merVåre tjenester
Hvorfor e-læring med Cimple?
-
Dyktige og engasjerte ansatte
-
Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR
-
Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis
-
Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform
-
Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner
-
Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy