Mikrolæring

Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.

Hva er mikrolæring?

Mikrolæring er en effektiv læringsmetode som bruker små biter av informasjon og just-in-time multimedieinnhold for å lære ferdigheter, kunnskap og atferd. Denne metoden tar sikte på å gi deltakerne den nødvendige informasjonen til nøyaktig rett tid.

I et nøtteskall refererer mikrolæring til e-læringskurs som gjerne varer mellom 3-5 minuter. Mikrolæring er ideell for å trene ansatte i nye ferdigheter eller oppdatere eksisterende kunnskap, ettersom det ikke tar lang tid å få gjennomført kursene. Innhold kan ha mange former, men begrunnelsen bak denne metoden er at deltakerne vil kunne få tilgang til informasjon på en rekke måter og på kort tid, gjerne også rett før en skal utføre oppgaver.

Noen eksempler på hvordan du kan utvikle mikrolæringskurs:

 • Videoer
  Videoer er den mest populære formen for innhold som brukes i mikrolæring. Bruk av video er perfekt for å demonstrere nye ferdigheter eller forklare enkle prosesser.
  aa
 • Interaktive oppgaver
  Interaktive oppgaver hjelper deltakere med å vurdere hva de har lært og fokusere på innholdet som vil være mest nyttig. Interaktive oppgaver, som sveiping, og matching kan være nyttig i mikrolæringskurs fordi det gir umiddelbar tilbakemelding til deltakerne på hva de fikk riktig og hva de må jobbe mer med.
  aa
 • Podkaster
  Podkaster er en av de mest populære formene for denne undervisningsmetoden, og det er lett å se hvorfor. Folk kan lytte på vei til jobb, ved lunsjtid, under en lang spasertur – i utgangspunktet når og hvor de vil!
  aa
 • Bilder
  Bilder er en fin måte å formidle enkle ideer og konsepter på. De er ikke like interaktive som videoer, men de kan likevel hjelpe folk med å huske viktig informasjon presentert på kort tid.
  aa
 • Tekst
  Tekst er en velkjent form for mikrolæring. Vi kan enkelt og allmennfattelig skrive ut det du vil si. Kombinerer du tekst med bilder eller videoer skaper du også variasjon i kurset, som kan bidra til økt engasjement.
  aa
 • Spill
  Avhengig av læringsmålene deres, kan spill brukes for å trene på kritisk tenkning eller problemløsning. Spill kan også benyttes til å trene på ferdigheter knyttet til fysisk arbeidet da det gir en form for praktisk erfaring. Det er også mulig å kunne kombinere spillelementer som poeng med annet innhold, som interaktive oppgaver, for å skape engasjement på lik linje med spill. Dette kalles gjerne for gamification.

Oppsummering

Mikrolæring er en effektiv læringsmetode som bruker små biter av informasjon og just-in-time multimedieinnhold. Kurs bygd på denne metoden er tenkt til å vare mellom 3-5 minutter, og benyttes til å for å lære ferdigheter, kunnskap og atferd. En stor fordel med mikrolæringskurs er de lettere kan flettes inn sammen med arbeidsoppgavene sine da de ikke krever mye tid til å gjennomføres. Dermed er det mulig for deltakerne å ta det når de har tid og mest motivert.

Her i Cimple bygger vi alle våre kurs etter mikrolæringsmetoden. Ofte består våre produksjoner av korte videoer kombinert med interaktive elementer og oppgaver.

 

 

 

Ønsker du å vite mer om mikrolæring eller tenker på å komme i gang med e-læring? Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

Relaterte artikkler

Extended reality

Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Les mer

Animasjon

Styrken til animasjon holder seg når den settes på prøve av bedriftsopplæring. Det hjelper til med å bryte ned komplekse konsepter til fordøyelige innholdsdeler og holder deltakerne engasjerte samtidig som det sørger for at informasjonen absorberes fullt ut.

Les mer

Vi feirer 3-års jubileum med CoachTeam og Lederskolen!

Siden 2018 har vi i Cimple og CoachTeam samarbeidet om Lederskolen ment for nye og erfarne ledere!

Les mer

Cimple er blant de 50 raskest voksende tech selskapene i Norge!

Og det raskest voksende ed-tech selskapet i Norge🎊

Les mer

Gamification

I vår moderne verden er teknologi blitt en drivkraft bak læring og utvikling. For å oppnå gode resultater, brukes det i dag i økende grad banebrytende digitale verktøy og strategier. Gamification er en av disse strategiene.

Les mer

Vi feirer 5-års jubileum sammen med Borago!

Borago er Skandinavias største leverandør av kursing og opplæring for alle som jobber med renhold. Siden 2016 har Borago og Cimple jobbet tett sammen for å utvikle og drifte «Städakademin».

Les mer

Videobasert læring

Videoer brukes på en mengde måter for å levere engasjerende læringsopplevelse. Fra en serie med lange videoer som fordyper seg i et tema, til korte «how to» videoer som raskt går gjennom noe, er bruk av videoer en effektiv måte for å kombinere læring med arbeid.

Les mer

Hva er e-læring?

E-læring er en forkortelse for elektronisk læring og kan ses på som en form for kompetanseheving på nett.

Les mer

Våre tjenester

 • Film Set, Studio - Workplace, Lighting Equipment, Broadcasting, Camera - Photographic Equipment

  Produksjon

  Produksjon av moderne e-læringskurs med fokus på engasjerende og repetitiv læring til riktig målgruppe.

  Les mer

 • Businessman hand create artificial intelligence for technology transformation and internet of thing on tablet. Cloud technology will management big data include business strategy , customer service.

  Oppgradering

  Vi oppgraderer og oppdaterer deres eksisterende e-læringskurs med hjelp av de nyeste teknikkene innen e-læringsverden.

  Les mer

 • Lederskolen

  E-læringskurs

  E-læringskurs klar til bruk. Tren deres ansatte på en effektiv og kostnadseffektiv måte. Cimple har et av Norges største kursbibliotek med kurs alle trenger.

  Les mer

 • User customize settings on monitor. Computer screen with users personal page. User interface customization, programming. Concept of creating, setting personal pages and repairing. Vector illustration

  Tilpassing

  Kom i gang med e-læring på en effektiv og rask måte. Alle våre e-læringskurs kan tilpasses og justeres til dere.

  Les mer

 • E-learning via virtual application, videocall video conferencing activity, colleagues working together concept. Pc screen view over woman shoulder, listen tutor gain new knowledge noting information

  Læringsportal (LMS)

  Læringsportal (LMS) med innhold. Kombiner deres e-læringskurs med vårt eksisterende innhold.

  Les mer

Hvorfor e-læring med Cimple?

https://vimeo.com/651574111
 • Dyktige og engasjerte ansatte

 • Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR

 • Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis

 • Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform

 • Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner

 • Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy