Mikrolæring

Lysbilde1

Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.

Hva er mikrolæring?

Mikrolæring er en effektiv læringsmetode som bruker små biter av informasjon og just-in-time multimedieinnhold for å lære ferdigheter, kunnskap og atferd. Denne metoden tar sikte på å gi deltakerne den nødvendige informasjonen til nøyaktig rett tid.

I et nøtteskall refererer mikrolæring til e-læringskurs som gjerne varer mellom 3-5 minuter. Mikrolæring er ideell for å trene ansatte i nye ferdigheter eller oppdatere eksisterende kunnskap, ettersom det ikke tar lang tid å få gjennomført kursene. Innhold kan ha mange former, men begrunnelsen bak denne metoden er at deltakerne vil kunne få tilgang til informasjon på en rekke måter og på kort tid, gjerne også rett før en skal utføre oppgaver.

Noen eksempler på hvordan du kan utvikle mikrolæringskurs:

 • Videoer
  Videoer er den mest populære formen for innhold som brukes i mikrolæring. Bruk av video er perfekt for å demonstrere nye ferdigheter eller forklare enkle prosesser.
  aa
 • Interaktive oppgaver
  Interaktive oppgaver hjelper deltakere med å vurdere hva de har lært og fokusere på innholdet som vil være mest nyttig. Interaktive oppgaver, som sveiping, og matching kan være nyttig i mikrolæringskurs fordi det gir umiddelbar tilbakemelding til deltakerne på hva de fikk riktig og hva de må jobbe mer med.
  aa
 • Podkaster
  Podkaster er en av de mest populære formene for denne undervisningsmetoden, og det er lett å se hvorfor. Folk kan lytte på vei til jobb, ved lunsjtid, under en lang spasertur – i utgangspunktet når og hvor de vil!
  aa
 • Bilder
  Bilder er en fin måte å formidle enkle ideer og konsepter på. De er ikke like interaktive som videoer, men de kan likevel hjelpe folk med å huske viktig informasjon presentert på kort tid.
  aa
 • Tekst
  Tekst er en velkjent form for mikrolæring. Vi kan enkelt og allmennfattelig skrive ut det du vil si. Kombinerer du tekst med bilder eller videoer skaper du også variasjon i kurset, som kan bidra til økt engasjement.
  aa
 • Spill
  Avhengig av læringsmålene deres, kan spill brukes for å trene på kritisk tenkning eller problemløsning. Spill kan også benyttes til å trene på ferdigheter knyttet til fysisk arbeidet da det gir en form for praktisk erfaring. Det er også mulig å kunne kombinere spillelementer som poeng med annet innhold, som interaktive oppgaver, for å skape engasjement på lik linje med spill. Dette kalles gjerne for gamification.

Oppsummering

Mikrolæring er en effektiv læringsmetode som bruker små biter av informasjon og just-in-time multimedieinnhold. Kurs bygd på denne metoden er tenkt til å vare mellom 3-5 minutter, og benyttes til å for å lære ferdigheter, kunnskap og atferd. En stor fordel med mikrolæringskurs er de lettere kan flettes inn sammen med arbeidsoppgavene sine da de ikke krever mye tid til å gjennomføres. Dermed er det mulig for deltakerne å ta det når de har tid og mest motivert.

Her i Cimple bygger vi alle våre kurs etter mikrolæringsmetoden. Ofte består våre produksjoner av korte videoer kombinert med interaktive elementer og oppgaver.

Ønsker du å vite mer om mikrolæring eller tenker på å komme i gang med e-læring? Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Relaterte artikkler

Cimple og Borago – norsk/svensk samarbeid om utvikling og vekst.

Borago AB er den ledende aktøren innenfor opplæring i renholdstjenester i Skandinavia. Selskapet hjelper utallige bedrifter i Sverige og Finland, og nå utvider de til Norge. Cimple er stolt over å støtte Borago med moderne e-læringsutvikling, Learning Management System (LMS) og rådgivning.

Les mer

Stort og krevende e-læringsprosjekt nærmer seg lansering

Cimple er nå i avslutningsfasen av et stort og viktig e-læringsprosjekt for Norsk Vann – Norges ledende fagmiljø på vann og avløp.

Les mer

Video og mikrolæring

Tidligere har vi skrevet om både mikrolæring og videobasert læring, og sett på styrkene med begge metodene. Kort oppsummert er mikrolæring læring som foregår med små doser av innhold om gangen, mens videobasert læring er læring med bruk av videoer. I dette innlegget skal vi se på hvordan disse metodene kan kombineres.

Les mer

Forstå sosial læring

Sosial læring er en form for uformell og kollektiv læring. Det er en kombinasjon av læring gjennom å observere noen utføre en oppgave, gjenta den og huske gjøremåten. Vi lærer av hverandre hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at vi kan avgrense måter å lære på gjennom nye teorier og praksiser.

Les mer

Gamifisert mikrolæring

Som vi skrev om tidligere så er mikrolæring  korte og fokuserte kurs som passer godt inn i hektisk arbidsdag. Kombiner dette med en dose gamification, og du har en vinnende treningsløsning i hendene! Samtidig, hvis det var nok å kombinere gamification med mikrolæring, så ville vi alle gjort det hver gang, ville vi ikke?

Les mer

LXP

Det er normalt at selv de mest slitesterke og sterke e-læringstrendene og -praksisene blir foreldet. En ny teknologi har dukket opp som lover bedre lærings- og treningsresultater. I denne artikkelen vil vi forstå hva en LXP er, og hvorfor anses den som bedre enn LMS.

Les mer

MOOC

MOOC er ofte gratis, fullverdige nettkurs som tilbys av ulike akademiske institusjoner, i motsetning til typiske nettbaserte moduler som er mer spesifikke for emner og av kortere varighet.

Les mer

Blended learning

I flere tiår har bedrifter stolt på den klassiske klasseromsbaserte kursingen med en instruktør for opplæring av sine ansatte. Selv om denne metoden kan være svært effektiv, står organisasjoner overfor visse problemer.

Les mer

Extended reality

Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Les mer

Animasjon

Styrken til animasjon holder seg når den settes på prøve av bedriftsopplæring. Det hjelper til med å bryte ned komplekse konsepter til fordøyelige innholdsdeler og holder deltakerne engasjerte samtidig som det sørger for at informasjonen absorberes fullt ut.

Les mer

Våre tjenester

 • Film Set, Studio - Workplace, Lighting Equipment, Broadcasting, Camera - Photographic Equipment

  Produksjon

  Produksjon av moderne e-læringskurs med fokus på engasjerende og repetitiv læring til riktig målgruppe.

  Les mer

 • Businessman hand create artificial intelligence for technology transformation and internet of thing on tablet. Cloud technology will management big data include business strategy , customer service.

  Oppgradering

  Vi oppgraderer og oppdaterer deres eksisterende e-læringskurs med hjelp av de nyeste teknikkene innen e-læringsverden.

  Les mer

 • Lederskolen

  E-læringskurs

  E-læringskurs klar til bruk. Tren deres ansatte på en effektiv og kostnadseffektiv måte. Cimple har et av Norges største kursbibliotek med kurs alle trenger.

  Les mer

 • User customize settings on monitor. Computer screen with users personal page. User interface customization, programming. Concept of creating, setting personal pages and repairing. Vector illustration

  Tilpassing

  Kom i gang med e-læring på en effektiv og rask måte. Alle våre e-læringskurs kan tilpasses og justeres til dere.

  Les mer

 • E-learning via virtual application, videocall video conferencing activity, colleagues working together concept. Pc screen view over woman shoulder, listen tutor gain new knowledge noting information

  Læringsportal (LMS)

  Læringsportal (LMS) med innhold. Kombiner deres e-læringskurs med vårt eksisterende innhold.

  Les mer

Hvorfor e-læring med Cimple?

 • Dyktige og engasjerte ansatte

 • Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR

 • Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis

 • Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform

 • Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner

 • Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy