Video og mikrolæring

Online video webinar tutorial watching on computer laptop of pc with internet movie on screen vector flat cartoon, illustration of video player window on website modern colorful design

Tidligere har vi skrevet om både mikrolæring og videobasert læring, og sett på styrkene med begge metodene. Kort oppsummert er mikrolæring læring som foregår med små doser av innhold om gangen, mens videobasert læring er læring med bruk av videoer. I dette innlegget skal vi se på hvordan disse metodene kan kombineres.

4 måter å integrere videoer med mikrolæring

1. Bruk korte videoer for å gi informasjon og læring når elevene selv trenger det

Du kan inkludere 2 til 3 minutter lange korte videoer i mikrolæringen din for å levere informasjon til elevene dine når de selv har behov for det. Den største fordelen med korte videoer er at de kan lære eller trene eleven om ett enkelt konsept, prosess, ferdighet eller kunnskap. Korte videoer kan også hjelpe dine ansatte med læringen når det er behov for det. Korte videoer kan være en effektiv metode for å gi ferdighetsopplæring til salgsteam, eller kundeserviceledere på en engasjerende måte, ved å bruke scenarioer, virkelige hendelser etc. Siden korte videoer enkelt kan deles ved å bruke LMS og forenkler læring mens du er på farten, kan du effektivt bruke dem til å trene den eksterne arbeidsstyrken din.

2. Bruk interaktive videoer for en oppslukende opplevelse

Du kan inkludere interaktive videoer i mikrolæringskursene eller modulene dine for å gi elevene en oppslukende opplevelse. I en interaktiv video kan elevene samhandle med videoinnholdet. Du kan integrere flere funksjoner, som hotspots, faner, knapper, 360-graders panoramautsikt, inndatafelt, dra-og-slipp-alternativer, etc., i slike videoer.

For eksempel kan du utvikle et videobasert mikrolæringskurs for å introdusere de ulike avdelingene i et selskap til nyansatte. I et slikt kurs kan du inkludere videoer for å gi mer informasjon om bedriften, nøkkelpersoner, en avdeling etc. Ansatte kan samhandle med de korte videoene og se en 360-graders panoramautsikt over kontorlokalene. Spill av en video for å vite mer om selskapet, nøkkelpersoner, lære om historien, hvordan selskapet har utviklet seg gjennom årene, fremtidige mål for selskapet, en bestemt avdeling osv., ved bare å klikke på de respektive videoene.

3. Bruk videoer for å forklare en prosess på en engasjerende måte

Prosesser er en integrert del av mange bransjer, som datamaskiner, elektronikk, legemidler osv. Du kan effektivt bruke videoer i mikrolæringskurset for å forklare en prosess på en engasjerende måte for dine ansatte.

For eksempel utvikler du et mikrolæringskurs for å forstå prosessen med å oppdage medisiner i et farmasøytisk selskap. Du kan eksempelvis bruke korte videoer med engasjerende infografikk for å tydelig forklare viktige elementer i en prosess og gjøre elever oppmerksomme på behovet for å opprettholde strenge tidslinjer under visse prosesser.

4. Bruk Screencast-videoer for å demonstrere en oppgave

Screencast-videoer er videoopptak av hva som skjer på dataskjermen til en foreleser, eller en som holder et kurs. Screencast-videoer kan gi en detaljert forklaring på hvordan du fullfører en bestemt oppgave eller rutinearbeid. Du kan inkludere lydeffekter og musikkspor i disse videoene for å gi elever en engasjerende opplevelse. Du kan bruke disse videoene som demonstrasjoner, veiledninger og fortellende presentasjoner.

Screencast-videoer kan effektivt integreres i mikrolæringsmodulene dine. Disse videoene er en fin måte å trene ansatte på ulike oppgaver, for eksempel knyttet til salg, gi produktdemoer, demonstrere en trinn-for-trinn-prosess, forklare analyse av data, etc.

Konklusjon

Når de brukes riktig kan kombinasjonen av mikrolæring og videobasert læring skape engasjerende og motiverende læring for både elever og ansatte. For deg som utvikler kurs er det viktig at bruken av mikrolæring og videoer er tilpasset situasjonen og omgivelsene det skal brukes i så du oppnår mest mulig læring.

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Relaterte artikkler

Cimple og Borago – norsk/svensk samarbeid om utvikling og vekst.

Borago AB er den ledende aktøren innenfor opplæring i renholdstjenester i Skandinavia. Selskapet hjelper utallige bedrifter i Sverige og Finland, og nå utvider de til Norge. Cimple er stolt over å støtte Borago med moderne e-læringsutvikling, Learning Management System (LMS) og rådgivning.

Les mer

Stort og krevende e-læringsprosjekt nærmer seg lansering

Cimple er nå i avslutningsfasen av et stort og viktig e-læringsprosjekt for Norsk Vann – Norges ledende fagmiljø på vann og avløp.

Les mer

Forstå sosial læring

Sosial læring er en form for uformell og kollektiv læring. Det er en kombinasjon av læring gjennom å observere noen utføre en oppgave, gjenta den og huske gjøremåten. Vi lærer av hverandre hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at vi kan avgrense måter å lære på gjennom nye teorier og praksiser.

Les mer

Gamifisert mikrolæring

Som vi skrev om tidligere så er mikrolæring  korte og fokuserte kurs som passer godt inn i hektisk arbidsdag. Kombiner dette med en dose gamification, og du har en vinnende treningsløsning i hendene! Samtidig, hvis det var nok å kombinere gamification med mikrolæring, så ville vi alle gjort det hver gang, ville vi ikke?

Les mer

Blended learning

I flere tiår har bedrifter stolt på den klassiske klasseromsbaserte kursingen med en instruktør for opplæring av sine ansatte. Selv om denne metoden kan være svært effektiv, står organisasjoner overfor visse problemer.

Les mer

Extended reality

Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Les mer

Animasjon

Styrken til animasjon holder seg når den settes på prøve av bedriftsopplæring. Det hjelper til med å bryte ned komplekse konsepter til fordøyelige innholdsdeler og holder deltakerne engasjerte samtidig som det sørger for at informasjonen absorberes fullt ut.

Les mer

Vi feirer 3-års jubileum med CoachTeam og Lederskolen!

Siden 2018 har vi i Cimple og CoachTeam samarbeidet om Lederskolen ment for nye og erfarne ledere!

Les mer

Cimple er blant de 50 raskest voksende tech selskapene i Norge!

Og det raskest voksende ed-tech selskapet i Norge🎊

Les mer

Mikrolæring

Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.

Les mer

Våre tjenester

 • Film Set, Studio - Workplace, Lighting Equipment, Broadcasting, Camera - Photographic Equipment

  Produksjon

  Produksjon av moderne e-læringskurs med fokus på engasjerende og repetitiv læring til riktig målgruppe.

  Les mer

 • Businessman hand create artificial intelligence for technology transformation and internet of thing on tablet. Cloud technology will management big data include business strategy , customer service.

  Oppgradering

  Vi oppgraderer og oppdaterer deres eksisterende e-læringskurs med hjelp av de nyeste teknikkene innen e-læringsverden.

  Les mer

 • Lederskolen

  E-læringskurs

  E-læringskurs klar til bruk. Tren deres ansatte på en effektiv og kostnadseffektiv måte. Cimple har et av Norges største kursbibliotek med kurs alle trenger.

  Les mer

 • User customize settings on monitor. Computer screen with users personal page. User interface customization, programming. Concept of creating, setting personal pages and repairing. Vector illustration

  Tilpassing

  Kom i gang med e-læring på en effektiv og rask måte. Alle våre e-læringskurs kan tilpasses og justeres til dere.

  Les mer

 • E-learning via virtual application, videocall video conferencing activity, colleagues working together concept. Pc screen view over woman shoulder, listen tutor gain new knowledge noting information

  Læringsportal (LMS)

  Læringsportal (LMS) med innhold. Kombiner deres e-læringskurs med vårt eksisterende innhold.

  Les mer

Hvorfor e-læring med Cimple?

 • Dyktige og engasjerte ansatte

 • Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR

 • Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis

 • Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform

 • Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner

 • Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy