Videobasert læring

Videoer brukes på en mengde måter for å levere engasjerende læringsopplevelse. Fra en serie med lange videoer som fordyper seg i et tema, til korte «how to» videoer som raskt går gjennom noe, er bruk av videoer en effektiv måte for å kombinere læring med arbeid.

Bruk av video for å lære er en metode som har vokst kraftig i e-læringsbransjen. Styrken med videobasert læring er at det tilbyr deltakerne noe visuelt og auditivt, samtidig som det er mer fleksibelt enn fysiske kurs. Dermed fungerer video som et godt virkemiddel til et e-læringskurs enten det står alene eller det kombineres med andre virkemidler som oppgaver og tekst.

Jobber du eksempelvis mye fysisk og har behov for en rask gjennomgang av et utstyr så kan korte videoer i form av mikrolæring være en god løsning. Såkalte «how to»-videoer kan raskt vise hvordan noe skal utføres, både med lyd og bilde. I tillegg kan det legges til tekst i tilfelle en ikke kan høre på videoen. Skulle det være at lyden godt alene, kan man også bare spille av videoen i bakgrunnen mens man utfører sine oppgaver, litt som en podkast.

I blant så er det behov for å ha fysiske kurs hvor en får diskutert temaer med medarbeidere. Da kan videoer være et fint virkemiddel for å belyse disse temaene, hvis en ønsker å spare tid. Det vil også bli enklere for deltakerne å diskutere temaene hvis de videoer som de kan koble informasjonen opp mot. Får man i tillegg tilgang til videoene før kursene er man også bedre rustet til diskusjonene da man gjerne kan ha fått gjort opp noen tanker før selve dagen.

Videoer har den fordelen av at det skjer mye på skjermen så øynene har konstant noe å feste blikket til. Kombinerer du dette med andre virkemidler som interaktive oppgaver, så får du et engasjerende og variert kurs. Til slutt har videoer den fordelen av at deltakerne kan se videoene når det passer de. Dermed blir det lettere å flette inn læring med arbeidsoppgaver. Motivasjonen til å se videoene kan også øke ettersom deltakerne ikke vil føle at arbeidsoppgavene deres blir skjøvet unna til fordel for videoene.

 

Avslutningsvis…

Her i Cimple produserer vi videoer til bruk i engasjerende e-læringskurs, ofte i kombinasjon med interaktive oppgaver, men også kombinert med fysiske kurs i form av blended learning. Videoene produseres etter mikrolæringsprinsippet, som vil si at de varer mellom 1-5 minutter, og omhandler et tema eller scenario. Innholdet blir lettere for deltakerne å ta fatt i, samt at muligheten for repetering er høy ettersom videoene ikke varer for lenge og lett kan ses under en kort kaffepause.

Skulle du ha noen spørsmål omkring videobasert læring ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

 

 

 

 

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

Relaterte artikkler

Extended reality

Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Les mer

Animasjon

Styrken til animasjon holder seg når den settes på prøve av bedriftsopplæring. Det hjelper til med å bryte ned komplekse konsepter til fordøyelige innholdsdeler og holder deltakerne engasjerte samtidig som det sørger for at informasjonen absorberes fullt ut.

Les mer

Vi feirer 3-års jubileum med CoachTeam og Lederskolen!

Siden 2018 har vi i Cimple og CoachTeam samarbeidet om Lederskolen ment for nye og erfarne ledere!

Les mer

Cimple er blant de 50 raskest voksende tech selskapene i Norge!

Og det raskest voksende ed-tech selskapet i Norge🎊

Les mer

Mikrolæring

Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.

Les mer

Gamification

I vår moderne verden er teknologi blitt en drivkraft bak læring og utvikling. For å oppnå gode resultater, brukes det i dag i økende grad banebrytende digitale verktøy og strategier. Gamification er en av disse strategiene.

Les mer

Vi feirer 5-års jubileum sammen med Borago!

Borago er Skandinavias største leverandør av kursing og opplæring for alle som jobber med renhold. Siden 2016 har Borago og Cimple jobbet tett sammen for å utvikle og drifte «Städakademin».

Les mer

Hva er e-læring?

E-læring er en forkortelse for elektronisk læring og kan ses på som en form for kompetanseheving på nett.

Les mer

Våre tjenester

 • Film Set, Studio - Workplace, Lighting Equipment, Broadcasting, Camera - Photographic Equipment

  Produksjon

  Produksjon av moderne e-læringskurs med fokus på engasjerende og repetitiv læring til riktig målgruppe.

  Les mer

 • Businessman hand create artificial intelligence for technology transformation and internet of thing on tablet. Cloud technology will management big data include business strategy , customer service.

  Oppgradering

  Vi oppgraderer og oppdaterer deres eksisterende e-læringskurs med hjelp av de nyeste teknikkene innen e-læringsverden.

  Les mer

 • Lederskolen

  E-læringskurs

  E-læringskurs klar til bruk. Tren deres ansatte på en effektiv og kostnadseffektiv måte. Cimple har et av Norges største kursbibliotek med kurs alle trenger.

  Les mer

 • User customize settings on monitor. Computer screen with users personal page. User interface customization, programming. Concept of creating, setting personal pages and repairing. Vector illustration

  Tilpassing

  Kom i gang med e-læring på en effektiv og rask måte. Alle våre e-læringskurs kan tilpasses og justeres til dere.

  Les mer

 • E-learning via virtual application, videocall video conferencing activity, colleagues working together concept. Pc screen view over woman shoulder, listen tutor gain new knowledge noting information

  Læringsportal (LMS)

  Læringsportal (LMS) med innhold. Kombiner deres e-læringskurs med vårt eksisterende innhold.

  Les mer

Hvorfor e-læring med Cimple?

 • Dyktige og engasjerte ansatte

 • Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR

 • Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis

 • Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform

 • Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner

 • Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy