Animasjon

Styrken til animasjon holder seg når den settes på prøve av bedriftsopplæring. Det hjelper til med å bryte ned komplekse konsepter til fordøyelige innholdsdeler og holder deltakerne engasjerte samtidig som det sørger for at informasjonen absorberes fullt ut.

Animasjon legger til rette for læringsteori for voksne

Hvordan voksne lærer er langt forskjellig fra hvordan små barn gjør. Voksne er mindre sannsynlig å bli påvirket av ytre motivasjon og drives av indre motiver som behovet for ny kunnskap. De har en tendens til å spørre: «Hva er det for meg?» hver gang de blir presentert for en ny leksjon.

Forenkler kompleks informasjon

Bedriftsopplæring er kjent for å innebære kompleks kunnskap og mye statistikk, noe som gjør det så kjedelig som det kan bli. Animerte treningsvideoer visualiserer kompliserte materialer med høy nøyaktighet, noe som gjør dem mer fordøyelige og mindre kjedelige. Dette gir avkall på bekymringer om at innholdet kan være for tungt å ta.

Viser brukervennligheten

Det som kommer etter forståelse er naturlig nok anvendelse. Å demonstrere hvordan publikum kan bruke det de nettopp har blitt lært er den utfordrende delen. Animasjon kapsler perfekt inn hvordan kunnskap kan brukes i virkeligheten. Det som ikke kan beskrives med ord, kan enkelt gjenskapes med animasjon.

Animasjoner kan bidra til å øke engasjement og motivasjon.

Skaper en ny læringsatmosfære

En stor styrke med animasjon er at den gir plass for historiefortelling, et kraftig verktøy for å trigge følelser. Historiefortelling kan gjøre innholdet mye mer relaterbart og interessant å lære enn en PowerPoint-lysbildeserie med kjedelige kulepunkter. Det er rett og slett en «dressing» for å gjøre informasjonen mer fordøyelig, men du må være forsiktig. Forstå publikum først og bruk det som får dem til å tikke. Suksess i dette aspektet vil gjøre ansatte mye mer villige til å lære bare fordi de er interessert i treningsøkten din.

Forkorter læringstiden

Ansatte er travle og stresset nok uten treningsøkter, så de har sannsynligvis ikke mye mental styrke til overs for dem. Animasjoner lykkes med å gjøre dem en tjeneste ved å spare tid ved å gjøre innholdet kompakt og enkelt å huske. Kortere læringstid passer praktisk til vår kortere oppmerksomhetsperiode, noe som betyr mer engasjement, og ansatte trenger ikke hele tiden å spørre seg selv: «Hvor lang tid vil dette ta?»

Ikke bare ansatte drar nytte av animasjonsbasert opplæring, men selskapet gjør det også. Mindre tid brukt på opplæring betyr mindre penger brukt, og bedrifter kan bruke disse pengene på mer praktiske saker.

 

Oppsummering:

Med animasjon er det mulig å visualisere komplekse begreper til noe mer forståelig og kompakt. Med korte animasjonsvideoen sparer ansatte tid på opplæring samtidig som de kan velge når de selv vil gjøre opplæringen. Dermed kan de også gjennomføre opplæringen når det passer de best, og når de er mest motivert.

 

Skulle du ha noen spørsmål omkring e-læring og animasjon ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

Relaterte artikkler

Extended reality

Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Les mer

Vi feirer 3-års jubileum med CoachTeam og Lederskolen!

Siden 2018 har vi i Cimple og CoachTeam samarbeidet om Lederskolen ment for nye og erfarne ledere!

Les mer

Cimple er blant de 50 raskest voksende tech selskapene i Norge!

Og det raskest voksende ed-tech selskapet i Norge🎊

Les mer

Mikrolæring

Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.

Les mer

Gamification

I vår moderne verden er teknologi blitt en drivkraft bak læring og utvikling. For å oppnå gode resultater, brukes det i dag i økende grad banebrytende digitale verktøy og strategier. Gamification er en av disse strategiene.

Les mer

Vi feirer 5-års jubileum sammen med Borago!

Borago er Skandinavias største leverandør av kursing og opplæring for alle som jobber med renhold. Siden 2016 har Borago og Cimple jobbet tett sammen for å utvikle og drifte «Städakademin».

Les mer

Videobasert læring

Videoer brukes på en mengde måter for å levere engasjerende læringsopplevelse. Fra en serie med lange videoer som fordyper seg i et tema, til korte «how to» videoer som raskt går gjennom noe, er bruk av videoer en effektiv måte for å kombinere læring med arbeid.

Les mer

Våre tjenester

 • Film Set, Studio - Workplace, Lighting Equipment, Broadcasting, Camera - Photographic Equipment

  Produksjon

  Produksjon av moderne e-læringskurs med fokus på engasjerende og repetitiv læring til riktig målgruppe.

  Les mer

 • Businessman hand create artificial intelligence for technology transformation and internet of thing on tablet. Cloud technology will management big data include business strategy , customer service.

  Oppgradering

  Vi oppgraderer og oppdaterer deres eksisterende e-læringskurs med hjelp av de nyeste teknikkene innen e-læringsverden.

  Les mer

 • Lederskolen

  E-læringskurs

  E-læringskurs klar til bruk. Tren deres ansatte på en effektiv og kostnadseffektiv måte. Cimple har et av Norges største kursbibliotek med kurs alle trenger.

  Les mer

 • User customize settings on monitor. Computer screen with users personal page. User interface customization, programming. Concept of creating, setting personal pages and repairing. Vector illustration

  Tilpassing

  Kom i gang med e-læring på en effektiv og rask måte. Alle våre e-læringskurs kan tilpasses og justeres til dere.

  Les mer

 • E-learning via virtual application, videocall video conferencing activity, colleagues working together concept. Pc screen view over woman shoulder, listen tutor gain new knowledge noting information

  Læringsportal (LMS)

  Læringsportal (LMS) med innhold. Kombiner deres e-læringskurs med vårt eksisterende innhold.

  Les mer

Hvorfor e-læring med Cimple?

https://vimeo.com/651574111
 • Dyktige og engasjerte ansatte

 • Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR

 • Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis

 • Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform

 • Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner

 • Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy