Animasjon

Hands on Storyboard movie layout for pre-production, storytelling drawing creative for process production media films. Script video editors and writing graphic in form displayed in maker shooting

Styrken til animasjon holder seg når den settes på prøve av bedriftsopplæring. Det hjelper til med å bryte ned komplekse konsepter til fordøyelige innholdsdeler og holder deltakerne engasjerte samtidig som det sørger for at informasjonen absorberes fullt ut.

Animasjon legger til rette for læringsteori for voksne

Hvordan voksne lærer er langt forskjellig fra hvordan små barn gjør. Voksne er mindre sannsynlig å bli påvirket av ytre motivasjon og drives av indre motiver som behovet for ny kunnskap. De har en tendens til å spørre: «Hva er det for meg?» hver gang de blir presentert for en ny leksjon.

Forenkler kompleks informasjon

Bedriftsopplæring er kjent for å innebære kompleks kunnskap og mye statistikk, noe som gjør det så kjedelig som det kan bli. Animerte treningsvideoer visualiserer kompliserte materialer med høy nøyaktighet, noe som gjør dem mer fordøyelige og mindre kjedelige. Dette gir avkall på bekymringer om at innholdet kan være for tungt å ta.

Viser brukervennligheten

Det som kommer etter forståelse er naturlig nok anvendelse. Å demonstrere hvordan publikum kan bruke det de nettopp har blitt lært er den utfordrende delen. Animasjon kapsler perfekt inn hvordan kunnskap kan brukes i virkeligheten. Det som ikke kan beskrives med ord, kan enkelt gjenskapes med animasjon.

Animasjoner kan bidra til å øke engasjement og motivasjon.

Skaper en ny læringsatmosfære

En stor styrke med animasjon er at den gir plass for historiefortelling, et kraftig verktøy for å trigge følelser. Historiefortelling kan gjøre innholdet mye mer relaterbart og interessant å lære enn en PowerPoint-lysbildeserie med kjedelige kulepunkter. Det er rett og slett en «dressing» for å gjøre informasjonen mer fordøyelig, men du må være forsiktig. Forstå publikum først og bruk det som får dem til å tikke. Suksess i dette aspektet vil gjøre ansatte mye mer villige til å lære bare fordi de er interessert i treningsøkten din.

Forkorter læringstiden

Ansatte er travle og stresset nok uten treningsøkter, så de har sannsynligvis ikke mye mental styrke til overs for dem. Animasjoner lykkes med å gjøre dem en tjeneste ved å spare tid ved å gjøre innholdet kompakt og enkelt å huske. Kortere læringstid passer praktisk til vår kortere oppmerksomhetsperiode, noe som betyr mer engasjement, og ansatte trenger ikke hele tiden å spørre seg selv: «Hvor lang tid vil dette ta?»

Ikke bare ansatte drar nytte av animasjonsbasert opplæring, men selskapet gjør det også. Mindre tid brukt på opplæring betyr mindre penger brukt, og bedrifter kan bruke disse pengene på mer praktiske saker.

Oppsummering:

Med animasjon er det mulig å visualisere komplekse begreper til noe mer forståelig og kompakt. Med korte animasjonsvideoen sparer ansatte tid på opplæring samtidig som de kan velge når de selv vil gjøre opplæringen. Dermed kan de også gjennomføre opplæringen når det passer de best, og når de er mest motivert.

Skulle du ha noen spørsmål omkring e-læring og animasjon ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Relaterte artikkler

Cimple og Borago – norsk/svensk samarbeid om utvikling og vekst.

Borago AB er den ledende aktøren innenfor opplæring i renholdstjenester i Skandinavia. Selskapet hjelper utallige bedrifter i Sverige og Finland, og nå utvider de til Norge. Cimple er stolt over å støtte Borago med moderne e-læringsutvikling, Learning Management System (LMS) og rådgivning.

Les mer

Stort og krevende e-læringsprosjekt nærmer seg lansering

Cimple er nå i avslutningsfasen av et stort og viktig e-læringsprosjekt for Norsk Vann – Norges ledende fagmiljø på vann og avløp.

Les mer

Video og mikrolæring

Tidligere har vi skrevet om både mikrolæring og videobasert læring, og sett på styrkene med begge metodene. Kort oppsummert er mikrolæring læring som foregår med små doser av innhold om gangen, mens videobasert læring er læring med bruk av videoer. I dette innlegget skal vi se på hvordan disse metodene kan kombineres.

Les mer

Forstå sosial læring

Sosial læring er en form for uformell og kollektiv læring. Det er en kombinasjon av læring gjennom å observere noen utføre en oppgave, gjenta den og huske gjøremåten. Vi lærer av hverandre hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at vi kan avgrense måter å lære på gjennom nye teorier og praksiser.

Les mer

Gamifisert mikrolæring

Som vi skrev om tidligere så er mikrolæring  korte og fokuserte kurs som passer godt inn i hektisk arbidsdag. Kombiner dette med en dose gamification, og du har en vinnende treningsløsning i hendene! Samtidig, hvis det var nok å kombinere gamification med mikrolæring, så ville vi alle gjort det hver gang, ville vi ikke?

Les mer

Blended learning

I flere tiår har bedrifter stolt på den klassiske klasseromsbaserte kursingen med en instruktør for opplæring av sine ansatte. Selv om denne metoden kan være svært effektiv, står organisasjoner overfor visse problemer.

Les mer

Extended reality

Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Les mer

Vi feirer 3-års jubileum med CoachTeam og Lederskolen!

Siden 2018 har vi i Cimple og CoachTeam samarbeidet om Lederskolen ment for nye og erfarne ledere!

Les mer

Cimple er blant de 50 raskest voksende tech selskapene i Norge!

Og det raskest voksende ed-tech selskapet i Norge🎊

Les mer

Mikrolæring

Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.

Les mer

Våre tjenester

 • Film Set, Studio - Workplace, Lighting Equipment, Broadcasting, Camera - Photographic Equipment

  Produksjon

  Produksjon av moderne e-læringskurs med fokus på engasjerende og repetitiv læring til riktig målgruppe.

  Les mer

 • Businessman hand create artificial intelligence for technology transformation and internet of thing on tablet. Cloud technology will management big data include business strategy , customer service.

  Oppgradering

  Vi oppgraderer og oppdaterer deres eksisterende e-læringskurs med hjelp av de nyeste teknikkene innen e-læringsverden.

  Les mer

 • Lederskolen

  E-læringskurs

  E-læringskurs klar til bruk. Tren deres ansatte på en effektiv og kostnadseffektiv måte. Cimple har et av Norges største kursbibliotek med kurs alle trenger.

  Les mer

 • User customize settings on monitor. Computer screen with users personal page. User interface customization, programming. Concept of creating, setting personal pages and repairing. Vector illustration

  Tilpassing

  Kom i gang med e-læring på en effektiv og rask måte. Alle våre e-læringskurs kan tilpasses og justeres til dere.

  Les mer

 • E-learning via virtual application, videocall video conferencing activity, colleagues working together concept. Pc screen view over woman shoulder, listen tutor gain new knowledge noting information

  Læringsportal (LMS)

  Læringsportal (LMS) med innhold. Kombiner deres e-læringskurs med vårt eksisterende innhold.

  Les mer

Hvorfor e-læring med Cimple?

 • Dyktige og engasjerte ansatte

 • Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR

 • Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis

 • Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform

 • Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner

 • Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy