Gamification

I vår moderne verden er teknologi blitt en drivkraft bak læring og utvikling. For å oppnå gode resultater, brukes det i dag i økende grad banebrytende digitale verktøy og strategier. Gamification er en av disse strategiene.

Gamification er prosessen med å bruke spillelementer i en ikke-spillkontekst, som et e-læringskurs. Å inkludere spillelementer i e-læringskurs kan gi mange fordeler deriblant:

 • Øke deltakerens motivasjson
 • Styrke tilegning av kunnskap og informasjon
 • Skape engasjement gjennom sosiale mekanismer som poeng og topplister

Gamification handler kort og godt om å bruke spillstrategier for å forbedre læringen og gjøre den mer engasjerende for enkeltpersoner. Gamification for læring kan være gunstig fordi spill kan skape engasjement, og utvikle livslange ferdigheter som problemløsning, kritisk tenkning, kreativ tenkning og samarbeid. Spill motiverer også enkeltpersoner, og kan øke interessen for visse fagområder, samt styrke deres kognitive evner.

Det finnes en rekke gamification-strategier som du kan benytte i e-læringskursene dine. De mest populære er:

1. Poengsystem

Å tildele poeng til deltakere for ulike oppgaver kan oppmuntre de til å jobbe hardt. Poengsystemet gir også en nøyaktig representasjon av deres innsatsnivået i kurset.

2. Merker

Merker er en fantastisk måte å anerkjenne og belønne folk for deres innsats. Et merke er en pris gitt i form av et virtuelt objekt eller et festet bilde på profilen din. Det er en fantastisk måte å vise at du verdsetter det harde arbeidet og innsatsen som deltakerne legger i kurset.

3. Ledertavler

Ledertavler er flotte for å skape konkurranse blant deltakere, siden de vil se navnet sitt på toppen og jobbe hardere som et resultat. Du kan til og med lage separate ledertavler basert på forskjellige lag, og dele deltakerne inn i grupper for bedre konkurranse.

4. Utfordringer

En utfordring er en interaktive oppgave som krever at deltakerne fullfører noe med sin tid og krefter, uten at det får en negativ innvirkning hvis den mislykkes eller gjøres feil. Utfordringer kan inkludere læringsstrategier som problemløsning der enkeltpersoner må tenke utenfor boksen for å utvikle en løsning, men kan også være oppgaver hvor én gjør valg og ser konsekvensene av valget.

 

 

Avslutningsvis…

I korte trekk kan vi si at gamification handler om å bruke spillelementer i en ikke-spillkontekst som et e-læringskurs. Bruk av spillelementer i et e-læringskurs kan ha en positiv innvirkning på deltakeres engasjement, samarbeid og problemløsning, og på sikt en positiv innvirkning på bedriftens resultat. Her i Cimple utvikler vi e-læringskurs hvor vi kombinerer video, med utfordringer (det fjerde punktet) for å aktivisere deltakerne. Noen av oppgavene vi har utviklet tar utgangspunkt i korte scenarioer hvor deltakerne gjør et valg, og så ser utfallet av valget. Hvis utfallet ikke ble slik de ønsket kan de gjenta oppgaven og gjøre et annet valg, og med det også få et annet utfall.

Skulle du ha noen spørsmål omkring gamification ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om e-læring eller tenker på å komme i gang med digital læring. Ta kontakt med en av oss for en hyggelig prat.

Gabriel Svad
gabriel@cimple.no
+47 468 87 654

Anders Haukland
anders@cimple.no
+47 932 62 887

Relaterte artikkler

Extended reality

Extended reality (XR), er et paraplybegrep som omfavner augemented virkelighet (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Les mer

Animasjon

Styrken til animasjon holder seg når den settes på prøve av bedriftsopplæring. Det hjelper til med å bryte ned komplekse konsepter til fordøyelige innholdsdeler og holder deltakerne engasjerte samtidig som det sørger for at informasjonen absorberes fullt ut.

Les mer

Vi feirer 3-års jubileum med CoachTeam og Lederskolen!

Siden 2018 har vi i Cimple og CoachTeam samarbeidet om Lederskolen ment for nye og erfarne ledere!

Les mer

Cimple er blant de 50 raskest voksende tech selskapene i Norge!

Og det raskest voksende ed-tech selskapet i Norge🎊

Les mer

Mikrolæring

Mikrolæring har en lovende fremtid innen læring. Det er en svært effektiv metode for alle som ønsker å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter på kort tid.

Les mer

Vi feirer 5-års jubileum sammen med Borago!

Borago er Skandinavias største leverandør av kursing og opplæring for alle som jobber med renhold. Siden 2016 har Borago og Cimple jobbet tett sammen for å utvikle og drifte «Städakademin».

Les mer

Videobasert læring

Videoer brukes på en mengde måter for å levere engasjerende læringsopplevelse. Fra en serie med lange videoer som fordyper seg i et tema, til korte «how to» videoer som raskt går gjennom noe, er bruk av videoer en effektiv måte for å kombinere læring med arbeid.

Les mer

Hva er e-læring?

E-læring er en forkortelse for elektronisk læring og kan ses på som en form for kompetanseheving på nett.

Les mer

Fauskebygg velger Cimple som samarbeidspartner

Cimple har inngått en avtale med Fauskebygg om utvikling av e-læringskurs i HMS.

Les mer

Cimple og GK Gruppen har i samarbeid utviklet e-læringskurset «HMS i GK»

«HMS i GK» er et viktig e-læringskurs i praktisk HMS basert på GK Gruppens nye HMS-policy.

Les mer

Våre tjenester

 • Film Set, Studio - Workplace, Lighting Equipment, Broadcasting, Camera - Photographic Equipment

  Produksjon

  Produksjon av moderne e-læringskurs med fokus på engasjerende og repetitiv læring til riktig målgruppe.

  Les mer

 • Businessman hand create artificial intelligence for technology transformation and internet of thing on tablet. Cloud technology will management big data include business strategy , customer service.

  Oppgradering

  Vi oppgraderer og oppdaterer deres eksisterende e-læringskurs med hjelp av de nyeste teknikkene innen e-læringsverden.

  Les mer

 • Lederskolen

  E-læringskurs

  E-læringskurs klar til bruk. Tren deres ansatte på en effektiv og kostnadseffektiv måte. Cimple har et av Norges største kursbibliotek med kurs alle trenger.

  Les mer

 • User customize settings on monitor. Computer screen with users personal page. User interface customization, programming. Concept of creating, setting personal pages and repairing. Vector illustration

  Tilpassing

  Kom i gang med e-læring på en effektiv og rask måte. Alle våre e-læringskurs kan tilpasses og justeres til dere.

  Les mer

 • E-learning via virtual application, videocall video conferencing activity, colleagues working together concept. Pc screen view over woman shoulder, listen tutor gain new knowledge noting information

  Læringsportal (LMS)

  Læringsportal (LMS) med innhold. Kombiner deres e-læringskurs med vårt eksisterende innhold.

  Les mer

Hvorfor e-læring med Cimple?

https://vimeo.com/651574111
 • Dyktige og engasjerte ansatte

 • Videobaserte e-læringsproduksjoner med mulighet for gaming, interaktivitet, VR og AR

 • Opplevelsesbasert pedagogikk og mikrolæring eller nanolæring i praksis

 • Ferdige e-læringskurs importert inn i deres læringsplattform

 • Profesjonelt filmstudio med alt som trengs for profesjonelle e-læringsproduksjoner

 • Innholdsproduksjon i Articulate 360, Captivate og andre anerkjente forfatterverktøy